Bart Stadelmann is sinds mei dit jaar wijkagent van de Zilverkamp en van Loovelden. De redactie van de Onze Wijkkrant vroeg hem of hij iets over zichzelf en zijn werk zou willen vertellen voor Onze Wijkkrant. Dat doet hij graag.
Wie is Bart Stadelmann?
Ik ben 36 jaar oud en woon sinds 2012 in de Achterhoek met mijn gezin. Ik ben opgegroeid in de gemeente Lingewaard en heb er zo’n 25 jaar gewoond. Zowel de Achterhoek als de Betuwe hebben ieder zijn charme maar ik mis soms de mooie uiterwaarden langs de Waal en Rijn wel. Gelukkig kom ik er dankzij mijn werk nog regelmatig.
Bij de politie
Ik werk sinds 2010 bij de politie waarvan de laatste zes jaar op het basisteam Rivierenland-West, in de volksmond beter bekend als ‘Bureau Elst’. Tot mei dit jaar bestond mijn werk voornamelijk uit het werken in de noodhulp, wat inhoudt dat ik op meldingen af ging en in samenwerking met de wijkagenten projecten in de wijken uitvoerde. Ik heb altijd voornamelijk in Lingewaard mijn diensten gedraaid en ik ben heel blij dat ik ook de functie van wijkagent in deze gemeente mag uitvoeren. Huissen vind ik voor mijn werk een heel leuke plaats omdat het een stad is met dorpse trekken.
Mijn werk als wijkagent is divers en moeilijk in een paar zinnen uit te leggen. In het kort komt het er op neer dat ik mij samen met partners als de gemeente Lingewaard en Waardwonen inzet voor de veiligheid en leefbaarheid in uw wijk. De problemen variëren, van scooters in het park tot een explosieve stijging van het aantal woninginbraken. Als wijkagent kijk ik wat de politie bij kan dragen. Ik ben buiten in de wijk als het kan en eigenlijk alleen binnen op het bureau als het moet. Gelukkig heeft Huissen een wijkpost aan de Langekerkstraat. Zo ben ik toch in de buurt als ik even ‘binnen’ moet werken. Welke taak ik het leukst vind, is een moeilijke vraag. Een burenruzie oplossen met een goed gesprek kan net zo leuk zijn als het aanhouden van een gezochte crimineel.
Contact
Daarnaast ben ik het eerste aanspreekpunt voor inwoners die een (hulp)vraag hebben. U kunt daarvoor 0900-8844 bellen of mij rechtstreeks mailen via www.politie.nl. Dit mag u doen als u een vraag heeft, een probleem voor wilt leggen of als u informatie wilt delen. Het laatste kan ook anoniem via 0800-7000.
Als u met spoed politie nodig heeft bel dan altijd 112. Ik wil daarbij benadrukken dat 112 niet alleen voor levensbedreigende situaties is; 112 is voor alle situaties waarbij de directe komst van de politie noodzakelijk is. Dus ook als u bijvoorbeeld ziet dat een fiets gestolen wordt mag u 112 bellen.
"Betrokkenheid bij de buurt helpt deze bewoonbaar te houden voor iedereen."